perjantai 1. maaliskuuta 2013

Telkkuhuoneesta

Olohuoneen vieressä olevalle huoneelle ei ollut meillä mitään muutakaan käyttöä, joten päätimme tehdä siitä telkkuhuoneen. Olen aina tykännyt pariovista ja tässä huoneessa onneksi oli sellaiset valmiina. Taustalla olevan raitatapetin tapetoimme vaakaan. Vaakaan tapetoiminen on helppoa, mutta varsinkin leveissä huoneissa tapetoijia on hyvä olla kolme, vaikka esim. tässä meidän seinässä selvisimme kahdella tapetoijalla. Olen kuitenkin itse joskus ollut roikkumassa kolmantena siinä tapetin keskellä kannattelemassa, kun tapetoimme lähes viisimetristä seinää. Vaakaan tapetoidessa tapettivuotien välejä on lähes mahdotonta huomata, vaikka tarkkaan katsoisikin, eli jäljestä tulee hyvin siistiä.

Mustanruskea vanha retronahkatuoli raheineen jäi talon edelliseltä omistajalta meille. Kukaan muu ei sitä kuulemma huolinut, niin ex- omistaja kysyi meiltä, saako sen jättää tänne. Huomasin muuten yksi kerta salkkareita katsoessani, että Seppo Taalasmaan olohuoneessa on ihan samanlainen nahkanojatuoli :D Oikeassa kulmassa osittain näkyvä vanha lattiavalaisin on luullaksen Yki Nummen tuotantoa, tuo lattiaosa, joka valaisinta pitää pystyssä, on nahkaa.

Keltaisesta Siena-kankaasta ommeltujen tyynyjen lisäksi kevät on innostanut minua tuomaan huoneeseen muutakin keltaista, joka on tällä hetkellä yksi lemppariväreistäni. Petri Vainon valaisin vuodelta 2001 antaa ihanan valon eikä tee huoneesta yhtään keltaista, vaikka siinä nuo keltaiset pallot onkin. Anja Kantorin vaaleanpunainen suojelusenkeli seurailee tv-iltoja valaisimen vierestä.

Kynttilätkin piti tietysti vaihtaa keltaisiin, se on jotenkin niin pirtsakka väri. Omasta mielestäni tunnelma ei ole yhtään pääsiäismäinen, vaan keltainen piristää kivasti mustavalkoharmaata värimaailmaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti