maanantai 7. lokakuuta 2013

Olohuoneen uusi pöytä

Huusin meille huutonetistä uuden olohuoneen sohvapöydän, pöytä on malliltaan Artekin 90a. Se löytyi samasta kaupungista, joten noutokin onnistui helposti heti samana päivänä. Pöytä on melkein uudenveroisessa kunnossa, vaikka se on kymmenisen vuotta vanha.


  

Uudessa pöydässä halkaisija on 100 cm. Vanha, 60 cm halkaisijaltaan oleva pöytä meni veljelleni pienempään olohuoneeseen ja hänen isompi neliön mallinen pöytänsä matkasi mökille. 
Mökillä olleen hyväkuntoisen 70-luvun retrolaattapöydän kävi eräs nuori nainen hakemassa ilmaiseksi uuteen kotiinsa nettiin laittamani ilmoituksen perusteella. Kierrätys siis kannattaa.


13 kommenttia:

  1. Kivasti kaikki pöydät kiersivät :) Ja tuo Artekin pöytä on kiva, siinä on entisajan tunnelmaa jotenkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, mulle on aika tärkeää, että isommat ostokset olisivat pitkäaikaisia hankintoja tai sitten niille pitää löytyä jostain uusi koti, helpoiten tietysti perhepiiristä.

      Pöytään olen kyllä tyytyväinen :) Kiva, kun omasta kotikaupungista löytyi jotain ostettavaa huutonetistä, useimmiten kaikki sopivan hintaiset kivat jutut olisivat pääkaupunkiseudulla.

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Kiitos! Nyt kun se on vähän aikaa ollut olohuoneessa, niin olemme kyllä olleet siihen tosi tyytyväisiä, sekä kokonsa että ulkonäkönsä puolesta :)

      Poista
  3. Ihana pöytä! juuri mietiskelen, ostanko itsellenikin samanlaisen käytettynä netistä. Mietinkin, minkö korkuinen pöytäsi on? Ja saanko kysyä myös paljonko maksoit?;) mulla ois yks kandidaatti 30v vanha ja mietin maksanko liikaa jos maksan 190euroa..

    -Ella

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)
      Meidän pöytämme on 52 cm korkea ja se on ainakin ihan kiva korkeus.
      Pöytä maksoi 350 euroa ja se on vuodelta 2004 ja kunnoltaan aika lähellä uutta. Mielestäni 190 euroa ei ole lainkaan liikaa vanhasta kunnon Artekin pöydästä, jos se on kauniisti ikääntynyt eikä esim. mistään rikki. Eli itse olisin kyllä voinut maksaa tuon 190 euroa noin vanhasta ja kunnossa olevasta pöydästä, koska uusi vastaava maksaa kuitenkin melkein 700 euroa.

      Poista
  4. Kiitos vastauksestasi:)tuo 52cm olisi kyllä varmasti se paras korkeus sohvapöydälle. Harkitsemassani pöydässä korkeus on se 60cm, mutta mietinkin, olisikohan siitä mahdollista pätkäistä itse jalkoja lyhyemmäksi.. Jäänpä miettimään :)

    -Ella

    VastaaPoista
  5. On mahdollista pätkäistä itse jalat, meidänkin pöytä oli ostettaessa ruokapöydän korkuinen :)
    Kannattaa laittaa maalarinteippiä jalan ympärille, sitten kynällä maalarinteippiin suorakulmaa apuna käyttäen suorat viivat sahausta varten oikeaan kohtaan. Tiheähampaisella sahalla saa hienon sahausjäljen, kun ei paina melkein yhtään sahattaessa ja viimeiset vedot vielä erityisen varovaisesti ja samalla sahattavaa jalkaa tukien. Hienolla hiekkapaperilla voi vielä sahauksen jälkeen kevyesti vetäistä jalkojen alareunat samanlaisiksi kuin jaloissa oli ennen sahausta, jos siis haluaa oikein tehdä vimpan päälle :)

    VastaaPoista
  6. Ai, no onpa kiva kuulla että se onnistuu ja kiitti vinkistä :) taidankin jatkaa miestäni uuden pöydän ostoaikeissa...;) yksi ongelma on vielä se, jos pöydän koivuosat ovat minun makuuni kellastuneet liikaa, niin voikohan tuollaista laminaattipintaista versiota hioa ja lakata uudelleen koivuosien osalta, koska tuo laminaatin ja koivun raja voi olla aika haasteellinen. Nythän olisi pyhät hyvää aikaa käydä katsomassa pöytää, sillä se ei ole meistä kaukana. Olisi niiiin kova hinku saada se uuteen, parin kk päästä valmistuvaan kotiimme! :)

    -Ella

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen joskus hionut ja lakannut muutaman kymmenen vuotta vanhan Artekin koivuisen ritiläpenkin. Ainakaan siinä koivu ei oikeastaan lainkaan vaalentunut. Toki se voi johtua siitäkin, että hioin vain ihan käsipelillä kevyesti, koska halusin vain isommat naarmut pois.

      Olen joskus myös hionut tosi vanhan Artekin laminaattipintaisen koivujakkaran. Laminaatin ja koivun rajaa ei ollut mitenkään eirtyisen vaikea hioa tai lakata, kunhan teki sen varovaisesti. Jakkaran jaloista tuli huomattavasti paremman näköiset ja ehkä hiukan vaaleammatkin, mutta en kuitenkaan usko, että kovin kellastuneesta koivusta saa paljon vaaleampaa ainakaan ihan kevyellä hionnalla.

      Mutta jos tuo pöytä ei ole sopiva teille, niin kyllä toinen varmaan jossain kävelee vastaan ja saatte uuteen kotiinne sopivan pöydän :)

      Poista
  7. Kävimme katsomassa pöytää, eikä se ollut liian keltainen. Niinpä ostimme sen! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva juttu, että oli sopiva :) Onnea uudesta kauniista pöydästä!

      Poista